Aankoopbemiddeling

 

Inmiddels alweer 15 jaar actief als financieel adviseur en daarin heb ik inmiddels honderden klanten geholpen met het financieren van hun woning.
De laatste jaren is de woningmarkt compleet veranderd en is het een verkopersmarkt geworden. Dit betekend dat u als huizenkoper vaak één van de velen bent en dat is waar ik absoluut van waarde kan zijn. Waarom? Dat leg ik u uit.

Verplaats je als koper even in de situatie van de verkoper. Deze heeft zijn of haar woning te koop staan en wil uiteraard een zo'n hoog mogelijk prijs hebben maar daarbij ook de zekerheid hebben dat het daadwerkelijk wordt verkocht. Een verkoper heeft niets aan een hoge prijs als vervolgens de koper afhaakt doordat de financiering bijvoorbeeld niet rondkomt.
Wanneer ik voor u ga aankopen zal ten eerste uw financiële mogelijkheden worden onderzocht en vervolgens gaan we het dossier dusdanig in orde maken dat zodra er gekocht wordt de koopakte het laatste document is dat naar de geldverstrekker gaat. Het grote voordeel hiervan is dat u snel zekerheid hebt en indien mogelijk zonder financieringsvoorbehoud zou kunnen kopen. Dit laatste is natuurlijk een zeer groot pluspunt voor de verkoper aangezien deze veel sneller zekerheid heeft dat zijn woning is verkocht.

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen te noemen maar dan wordt het wel een hele lap tekst wat u dan moet doornemen. Het is makkelijker om dit tijdens een kop koffie/thee aan u uit te leggen. Eén groot voordeel wil u niet onthouden en dat is dat een aankoopmakelaar veelal een stuk duurder is. Deze rekent vaak 1% courtage of een vaste prijs van tussen de € 2.500 en € 3.500.
Het vaste tarief dat ik hanteer is € 2.250 en indien u de hypotheek door mij laat adviseren en bemiddelen wordt de prijs € 500 lager waardoor u € 1.750 voor de aankoop betaald.

 
Logo Rutger Wiering Financieel Advies 4 foto en W.png